POZIV MEDIJIMA NA OBLIZAK TRASE I TRANSVERZALE

Ovim putem Vas obavještavamo da će sutra 02.8.2018. godine, u 12:00 sati direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo g.Mirza Hulusić i načelnik Općine Centar g.Nedžad Ajnadžić, sa dvije ekipe inžinjera, iz  Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, organizovati obilazak i detaljno informisanje o projektu I Transverzale.

Pozivaju se svi zainteresirani novinari da u 11:45 h dođu pred Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo ul. Kaptol br.3 odakle će biti organizovan polazak. Novinarima koji nemaju obezbjeđen prevoz, Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo stoji na raspolaganju sa svojim vozilima.

Informacije će biti prezentirane na licu mjesta, duž cijele trase I Transverzale, sa usputnim zaustavljanem, na nekoliko neuralgičnih tačaka:

  1. Zemaljski Muzej
  2. Željeznička stanica
  3. Penny Plus
  4. Šip
  5. Tunel Kobilja glava

 

Projekat I Transverzale i njegova implementacija, kao kapitalni projekat Katona Sarajevo, Općine Centar, Općine Novo Sarajevo i Općine Vogošća, će sigurno biti česta tema, u narednom periodu, pa Vas molimo da, u sutrašnjem predstavljanju projekta, iskoristite priliku da Vam budu predstavljenje najažurnije informacije i problemi, u cilju kvalitetnijeg izvještavanja javnosti.

Poslije obilaska za sve prisutne bit će upriličen ručak u restoranu Boss na Marijin Dvoru.

Svi zainteresirani novinari trebaju potrvditi svoj dolazak  02.08.2018 god. do 10:00 h na            br. tel. 033/254-921 ili mail zik@zik.ks.gov.ba