Saopćenje za javnost

Direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirza Hulusić jučer je u pratnji ministra kulture i sporta KS Mirvada Kurića te direktora FK Željezničar Mirsada Šiljka obišao radove na stadionu „Grbavica“, gdje je trenutno u toku postavljanje novog travnjaka. 

Hulusić je prilikom posjete kazao da su ovih dana idealni vremenski uvjeti za postavljanje trave. 

„Korisno je za ovu vrstu poslova da smo imali ovakve vremenske uslove jer su oni najbolji mogući test za izvedene radove. Bilo je, kao i u svakim građevinskim radovima određenih problema, ali smo zaista uz veliki angažman svih uključenih strana izašli rješenja koja bi trebala garantovati moderan evropski stadion. Raduje me da ovakav pristup izgradnji postaje praksa u utrošku sredstava građana. Konsultuje se i uvažava struka, što je jako pohvalno, rekao je Hulusić“.

I ministar Kurić zadovoljan je dinamikom izvođenja radova. Stadion Grbavica, kazao je, jedan je od infrastrukturnih projekata koje je pokrenulo Ministarstvo kulture i sporta KS. 

"Ova posjeta je jedna od redovnih aktivnosti i mi konstantno pratimo dinamiku radova i vrlo je bitno da znam u kojoj je projekt fazi. Sa radovima na Grbavici smo zadovoljni. Dobio sam i obećanje da bi trebali biti gotovi do ponedjeljka i to bi  bilo 20 dana prije roka koji je bio ugovoren. Dakle, poslije 70 godina na Grbavicu dolazi novi teren, a 18. jula je prva Željina utakmica i drago mi je što ćemo imati prvi ovakav teren na Balkanu i sedmi u Evropi" – rekao je Kurić
DokumentVeličina
Image icon dsc_0030.jpg756.35 KB
Image icon dsc_0037.jpg744.23 KB